DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią
< Powrót

Pirate Poire (Piracka Grucha)

Składniki

Zaloguj się, aby sprawdzić, czy masz w swoim barku potrzebne składniki
rum biały - 60ml
cytryna sok - 10ml
limonka ćwiartka - 2szt
syrop poire - 20ml

Wyślij recepturę mailem

Zobacz również

Opis

Na swoją recepturę wpadłem podczas picia i zagłebiania się z czego został zrobiony Rum Havana Club 3. Postanowiłem połączyć jego smak czyli nutę wanili i czekolady do ozdoby jak i armoat gruszkę.Główną inspiracją było że dawniej Rum kojarzył się z piratami dlatego drink ma 2 barwy jaśniejszą i ciemniejszą na dole (zieloną) na szczycię longa pływa łódka z piratami.

Sposób przygotowania

Do szkła wkładam 1/2 limonki wlewam 20ml syropu i madluje dolewam 20ml Havana Club 3 dodaje 10ml soku z cytryny uzupełniam szkło do połowy lodem i mieszam składniki za pomocą turbiny. Dosypuje lodu kruszonego do końca dolewam 40ml Havana Club 3. Wykrajam kawałek gruszki w wyciskarke wkładam kruszony lód formuje łyżeczke wlewam czekolade(gorzką) z fondue ozdabiam ją piracką flagą i dodaje słomkę ozdobioną laską wanili

Video

Brak Video

Komentarze (0)

Zaloguj
Komentarzy Brak!
Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.